Svømning er for alle – er det ikke?

Af Pernille Skovbo, tidligere formand for Svømmeklubben HASI.

Siden 1985 har Silkeborg haft en svømmeklub for mennesker med og uden funktionsnedsættelser. Svømmeklubben HASI er siden ´85 kun blevet større og større.

Vi har medlemmer, som kommer år efter år og nye kommer hvert år til. I skrivende stund har vi lige omkring 200 medlemmer som er fra 0-80 år og har valgt netop vores tilbud fordi det er rettet særligt mod mennesker som har brug for særlig støtte uanset om det er en autist på 12 år, der ikke kan indgå på et almindeligt svømmehold eller om det er en 50 årig mand, der skal rehabiliteres efter en ulykke og er henvist af en fysioterapeut.  Vores medlemmer kommer fra Viborg, Galten og Skanderborg for bare at give nogle eksempler. Det, vi tilbyder, findes nemlig kun få steder i landet.

Ifølge FNs Handicapkonvention og Silkeborg Kommunes handicap politik har alle borgere ret til lige muligheder, tilgængelighed og fuld deltagelse i samfundslivet. Gennem mit arbejde i Svømmeklubben HASI har jeg oplevet at dette kun i ringe grad eller slet ikke kan realiseres ift. fritidslivet idet vi har måtte meddele folk, der har henvendt sig at det ikke er muligt for os at hjælpe dem bl.a. pga. tilgængeligheden i omklædningsrummene og ved bassinerne er så dårlige at folk med funkionsnedsættelser ikke kan klare sig selv i de nuværende faciliteter.

Mulighederne for at få mere bassintid er også begrænsede og vi har også af den grund måtte afvise eller sætte dem på venteliste, som var interesserede.

Jeg ville ønske at politikerne kunne se hvilken forskel Svømmeklubben HASI gør for børn og voksne med særlige udfordringer. Det må da betyde noget…

Vi kan rumme børn som ikke kan rummes i almindelige tilbud.

 

 


← Alle HasiNyt

Du er her: ForsideHasiNytSvømning er for alle – er det ikke?

Svømmeklubben HASI
Svømmecenter Nordvest
Nylandsvej 80
8600 Silkeborg
Onsdage fra 18.00 – 20.30

www.hasi.dk