Verdensmestre i Halliwick svømning

Svømmere er fra HASI Silkeborg, HASA Aarhus og Sælungerne Esbjerg Halliwick svømmeklubber var Danmarks Hold til Verdensmesterskabet i Halliwick svømning. Der var deltagere fra Irland – England – Malta – Polen – Kroatien – Slovenien

25 meter ordinær:

Sølv – Brian Engelbreth

25 meter ekstra:

Guld: Nikolej Klein

Stafet:

4 x 25 meter:

Guld: Brian Engelbreth  – Ole Ingerslev

God tid:

25 meter: Nikolej Klein

Vorers tur:

7 forventningsfulde svømmere og 4 ligeså forventningsfulde trænere fra HASI Silkeborg mødte tidlig morgen, d.19/9  op på Skanderborg station, for at blive samlet op af en bus der skulle køre os til Krakow. I alt 17 svømmere fra Silkeborg, Århus og Esbjerg og 10 hjælpere drog den lange bustur til Polen i håb om en medaljehøst til Danmark, i 4th International Halliwick Swimming Gala.

På busturen undervejs til Krakow var der højt humør og særlig i HASI lejren var stemningen i top. Der blev grinet, snakket og snorket undervejs. Vi ankom til vores Hostel i Krakow kl. 01.00 efter en 17 timers bustur.

Vi havde i alt 3 dage i Krakow. De 2 første dage brugte vi på sightseeing i byen, hvor der bl.a. blev kørt med sporvogn, købt souvenirs, spist dejlig frokost og drukket øl på fortovscafe, kørt med hestevogn, shoppet shorts (det var varmere end vi regnede med) købt flere souvenirs og set voksmuseum. Vi var en stor flok.  Vi delte os op og HASI folkene fulgtes ad på sightseeing. Det var nogle meget hyggelige og afslappende dage, folk var i godt humør, man hjalp hinanden og alle bidrog til den gode stemning. Vi fik slappet af og ladet godt op til stævnedagen.

Men nu var vi jo ikke på nogen ferielejr, så fredag aften måtte vi i arbejdstøjet, dvs. svømmetøjet. Der var svømmetræning i den flotte svømmehal hvor stævnet skulle afholdes, så svømmerne kunne få musklerne arbejdet igennem, teknikken finpudset og lært svømmehallen at kende inden stævnet.

Selve stævnet blev afholdt lørdag. d. 22/9.

Vi var af Polakkerne inviteret til International Halliwick Gala, som er VM i Halliwick.

Der var dog kun europæiske deltagere til stævnet.

I alt 71 svømmere fra hhv. Irland, Kroatien, Malta, Slovenien, Polen, Storbritannien og Danmark deltog i stævnet. Stævnet blev indledt med en flot åbningsceremoni, med indmarch og velkomsttaler. Stor ros til polakkerne for afholdelsen af stævnet, som var godt planlagt og meget velorganiseret. Det blev afholdt stort set som vi kender det, dog noget mere disciplineret end vi er vant til. Og man skulle slå ørerne godt ud for at forstå polakkernes engelsk. Men super stævne, spændende heat og fantastisk resultat til Danmark. Som afslutning på stævnet var der en festmiddag for svømmere, trænere, tilskuere og frivillige.  Præmieoverrækkelsen foregik umiddelbart efter festmiddagen. Natteravnene fra  HASI sluttede dagen af ved at fejre det gode resultat med et dejligt glas champagne. Søndag d. 23/9. drog vi atter mod Danmark, trætte, men fulde af gode oplevelser.

 
Du er her: ForsideFor medlemmerVerdensmestre i Halliwick svømning

Svømmeklubben HASI
Svømmecenter Nordvest
Nylandsvej 80
8600 Silkeborg
Onsdage fra 17.00 – 20.30

www.hasi.dk